Rots & Water Training

In deze tijd van snel, online en anoniem (kunnen) reageren is het gemakkelijker geworden om iemand zomaar te blokkeren dan om het gesprek aan te gaan. Daarnaast is het lastig om in het dagelijks leven om te gaan met ‘online’ ruzie. Want als je geblokkeerd bent in de klasse-app, doe je op het schoolplein dan nog wel mee?

Het is best moeilijk om te voelen waar je grenzen liggen. Laat staan dat je dat goed en duidelijk aan kunt geven. Zonder dat je jezelf te kort doet én de ander in z’n waarde laat. In deze training gaan we in 24 lessen van een uur op een toegankelijke manier aan de slag om te leren hoe je de grenzen in jezelf én de ander herkent. Hoe kun je duidelijk maken dat de ander over je grenzen gaat en hoe ga je dat gesprek aan.

Door te leren hoe je je als een rots kunt opstellen, maar in sommige situaties ook soepel als water te zijn, kun je vele situaties de baas. Soms is weglopen namelijk een heel sterke houding, terwijl in sommige situaties juist de confrontatie aangegaan moet worden om tot een oplossing te komen. Door deze situaties na te spelen, te analyseren en te bespreken, voel je je niet meer overweldigt op het moment dat het ‘in het echt’ gebeurt. Hiervan groeit je zelfvertrouwen en zul je eerder kiezen voor een gesprek dan voor ‘blokkeren’.

Meld je aan via email of whatsapp, bij voldoende deelname beginnen we op 7 juni aanstaande.

× Chat via whatsapp!