Leefstijlcoaching vergoed

In sommige gevallen wordt leefstijlcoaching vergoed vanuit de zorgverzekering. Dat is bijvoorbeeld het geval met GLI, gecombineerde leefstijlinterventie. Om in aanmerking te komen voor deze vergoeding, moet je worden doorverwezen door je huisarts of medisch specialist. Deze kan dat op eigen initiatief doen, maar je kunt hier uiteraard ook zelf om vragen.

Om aan de GLI deel te mogen nemen, moet je voldoen aan een aantal voorwaarden:

  • Je bent 18 jaar of ouder;
  • Personen met een BMI tussen de 25 en 30 met een grote buikomvang (vanaf 102 centimeter bij mannen en 88 centimeter bij vrouwen).
  • Personen met een BMI tussen de 25 en 30 met een normale buikomvang maar een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of diabetes type 2 (suikerziekte).
  • Personen met een BMI van meer dan 30

Voldoe je niet aan deze voorwaarden, dan kun je kijken of leefstijlcoaching wordt vergoed vanuit je aanvullende verzekering. Deze lijst kun je hier vinden. Check voor de zekerheid nog wel altijd even met je zorgverzekeraar.

Wil je graag aan de slag met mij als leefstijlcoach? Dat kan! Ik heb momenteel geen wachtlijst. Je kunt altijd contact met me opnemen als je nog vragen hebt.

× Chat via whatsapp!