Wie ben ik?

Ik ben Martine Braal, gewichtsconsulent sinds 2014, Personal Trainer sinds 2016 en sinds 2020 ook Medical Personal Trainer (voor revalidatietrajecten) en geaccrediteerd Leefstijlcoach. Ik ben eigenlijk altijd al met eten en sporten bezig geweest. Vroeger, toen ik nog studeerde, sportte ik zelf erg veel (5 à 6 dagen in de week krachttraining) en lette goed op wat ik at.

Nou ja.. lette goed op wat ik at… Ik at vooral zo weinig mogelijk, zo min mogelijk vet en geloofde alles wat er op de verpakking was gezet door de slimme marketingafdeling van de voedingsproducent. Met als gevolg dat ik voornamelijk volkorenbrood met kipfilet en tomaat at en Optimel en RedBull Sugarfree dronk. O ja, en daarnaast rookte ik ook ongeveer een pakje per dag, want dan heb je helemaal geen trek in snoep tussendoor.. Dus ik was inderdaad slank, gespierd door het sporten, maar had ook jarenlang heftige hoofdpijnen waar werkelijk geen dokter of neuroloog de oorzaak van wist.

Toen ik in 2011 zwanger werd, ging ik me meer verdiepen in wat ik zoal at. Ik raakte gefascineerd door dat leven wat in mijn buik groeide en waar ik verantwoordelijk voor was. Alles wat ik at, at die kleine ook en daar groeide hij of zij van! Ik ging steeds beter eten, gezonder vooral, en merkte dat ook mijn hoofdpijn minder werd..

Naast m’n werk in de horeca ben ik toen een opleiding gaan doen voor gewichtsconsulent, omdat eten me toch bleef boeien. En wat blijkt: er is niet één juiste manier van eten, je moet alleen de juiste manier voor jezelf zien te vinden. En zelfs nu ik veel meer van voeding af weet dan 10 jaar geleden, blijft het soms nog lastig om altijd het goede te doen. En dat is ook prima, zo blijf ik scherp..

Inmiddels heb ik ook een opleiding voor Fitnessinstructeur en Personal Trainer gedaan. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren opleidingen gedaan voor Leefstijlcoaching en Coaching en ook de aanvulling Medical Personal Training. Zo kan ik je nóg beter helpen met jouw persoonlijke plan. Alleen op je eten letten is namelijk lang niet voldoende.

Ik hoop dat je contact met me opneemt zodat we samen kunnen gaan kijken hoe ik jou zou kunnen helpen om jouw juiste manier te kunnen vinden.

Ik spreek je snel! Martine

Ik ben als leefstijlcoach geregistreerd in het Kwaliteitsregister en Accreditatie Beroepsbeoefenaren in de Zorg. Je kunt me hier vinden onder registratienummer 18107223584.

× Chat via whatsapp!