Nooit op dieet

Voeding

NOOIT OP DIEET?

Kan dat dan? Absoluut! Het volgen van een dieet is slechts tijdelijk van invloed op je lichaamssamenstelling. De nadelen van een dieet duren echter veel, veel langer. Door te diëten leer je je lijf eigenlijk om te gaan ‘sparen’ voor moeilijke tijden. Dus wanneer jij tevreden bent met wat je hebt bereikt (met je dieet) en weer gaat eten zoals je altijd gedaan hebt, begint je lijf alles te sparen..

Dus diëten helpen wel?

Jazeker, op de korte termijn wel. Op de lange termijn leer je je lijf dat hij het voedsel wat het binnenkrijgt beter kan sparen, want er komen regelmatig periodes aan dat het niet zo goed wordt gevoed en dan heeft het fijn nog wat extra’s in de reserve! Dit is het bekende jojo-effect waar we allemaal wel van gehoord hebben, maar wat je je lijf eigenlijk zelf zo hebt geleerd.

Hoe dan?

Door samen naar je voeding te gaan kijken en dit te analyseren, kunnen we je voedingssamenstelling zo veranderen dat je door niet te diëten, toch het gewicht bereikt wat bij jouw lichaam past. Zo leer je dus zelf welke keuzes je kunt maken. Je kunt het vergelijken met iemand met een modaal salaris; die kan ook niet 7 keer per jaar op vakantie. Zo is het ook met eten. Je kunt niet alles eten wat je wilt, maar met de juiste kennis kun je wel eten wat je lekker vindt.

Nieuwsgierig geworden wat ik voor jou kan betekenen? Neem contact met me op via 06-24286807 en maak een afspraak of laat een berichtje achter en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op. Ik spreek je snel! Hier lees je meer over wie ik eigenlijk ben..