Afgelopen zondag was ik samen met nog 14 andere enthousiastelingen aanwezig bij de training voor ‘Advanced Boxercise Instructors‘ van Andy Wake, de oprichter van Boxercise. Andy Wake is geen vreemde in de bokswereld. Hij was bokscoach op olympisch niveau en is oprichter van Boxercise in het Verenigd Koninkrijk. De Nederlandse Boksbond heeft dit concept vervolgens naar Nederland gehaald.

Veilig en effectief

Boxercise is een methode om verantwoord, intensief, veilig, leuk en super-effectief te werken aan ‘boxing skills’, zonder dat je daarvoor direct in de boksring hoeft te stappen. In de grotere steden als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht heeft de trend al een aantal jaar geleden ingezet: boksen wordt steeds populairder. Daarnaast neemt de belangstelling voor boksen buiten de traditionele boksverenigingen toe. Boksen wordt ingezet in combinatie met ‘fitness’ en als middel bij andere sporten, maar ook als weerbaarheidstraining op scholen. Boksen helpt mensen gezonder én weerbaarder te worden.

Stap voor stap

De Boksbond werkt nu samen met Boxercise om beginnende boksers technisch goed en veilig de basisbeginselen te leren. Met Boxercise leer je de basistechnieken van het boksen om zo de veiligheid en de effectiviteit te garanderen. Stap voor stap leer je deze basistechnieken. Hoe houd je de duim bij een stoot, hoe staat je vuist ten opzichte van je arm, hoe staan je voeten, hoe groot is de afstand tot je partner en ga zo maar door. Je hebt dus alle voordelen van het boksen, maar geen risico op een blauw oog. Wel zo fijn als je de volgende dag weer naar je werk moet.

Vrouwen

Ook steeds meer vrouwen ontdekken het boksen. Voorheen was dit ondenkbaar, boksen was alleen voor mannen en de bokscultuur sprak vrouwen niet aan. De bokssport is inmiddels populair geworden bij vrouwen dankzij rolmodellen als Lucia Rijker en Nouchka Fontijn (die met haar zilveren medaille een fantastische prestatie leverde tijdens de Olympische Spelen in Rio in 2016). Dankzij deze vrouwen zijn andere vrouwen nieuwsgierig geraakt naar het boksen en zijn meer vrouwen gaan trainen.

Persoonlijke Training

Ik heb afgelopen zondag dus mijn diploma ‘Advanced Boxercise Instructor’ behaald en kan niet wachten om aan de slag te gaan om jou de basis van het boksen te leren. Gewoon bij mij thuis, in mijn eigen trainingsruimte, heb ik plaats voor maximaal 4 personen. Dit garandeert dat je geen massale training gaat bezoeken en dus alle aandacht krijgt die je normaal alleen met een Personal Training mag verwachten. Wil je een keer ervaren hoe het is? Je bent van harte welkom. Momenteel heb ik nog plek in de les op woensdagavond om 20:30 uur of de les op donderdagochtend om 9:00 uur. Meld je aan via 06-24286807.