NOOIT OP DIEET?

Kan dat dan? Absoluut! Het volgen van een dieet is slechts tijdelijk van invloed op je lichaamssamenstelling. De nadelen van een dieet duren echter veel, veel langer. Door te diëten leer je je lijf eigenlijk om te gaan ‘sparen’ voor moeilijke tijden. Dus wanneer jij tevreden bent met wat je hebt bereikt (met je dieet) en weer gaat eten zoals je altijd gedaan hebt, begint je lijf alles te sparen..

Dus diëten helpen wel?

Jazeker, op de korte termijn wel. Op de lange termijn leer je je lijf dat hij het voedsel wat het binnenkrijgt beter kan sparen, want er komen regelmatig periodes aan dat het niet zo goed wordt gevoed en dan heeft het fijn nog wat extra’s in de reserve! Dit is het bekende jojo-effect waar we allemaal wel van gehoord hebben, maar wat je je lijf eigenlijk zelf zo hebt geleerd.

Hoe dan?

Door samen naar je voeding te gaan kijken en dit te analyseren, kunnen we je voedingssamenstelling zo veranderen dat je door niet te diëten, toch het gewicht bereikt wat bij jouw lichaam past. Zo leer je dus zelf welke keuzes je kunt maken. Je kunt het vergelijken met iemand met een modaal salaris; die kan ook niet 7 keer per jaar op vakantie. Zo is het ook met eten. Je kunt niet alles eten wat je wilt, maar met de juiste kennis kun je wel eten wat je lekker vindt.

Nieuwsgierig geworden wat ik voor jou kan betekenen? Neem contact met me op via 06-24286807 en maak een afspraak of laat een berichtje achter en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op. Ik spreek je snel! Hier lees je meer over wie ik eigenlijk ben..

BEWEGEN

Natuurlijk is het belangrijk ook gezond te bewegen als je iets aan je gewicht en lichaamssamenstelling wilt veranderen. Al is het alleen maar door het feit dat spiermassa veel meer calorieën verbrand dan de vetmassa van je lichaam. Dit betekent dat je lijf óók als je niet aan het bewegen of sporten bent, tóch meer calorieën verbrandt.

Maar voor de één is twee keer naar de sportschool misschien een goede manier van gezond in beweging zijn terwijl de ander daar absoluut niet aan moet denken en al gruwelt van boodschappen doen op de fiets.

Wij gaan op zoek naar een gezonde manier van bewegen. Want ook in kleine aanpassingen in je dagelijkse leven is het vaak al gemakkelijk om meer te bewegen. Neem contact met me op en we gaan samen op zoek naar de manier van beweging die goed past bij jou. Hier vind je alvast wat oefeningen die je thuis kunt doen en waar je de deur dus niet eens voor uit hoeft! Succes! Als je toch op de sportschool aan de slag wilt, vind je hier informatie over Personal Training.