Boxercise is een initiatief van de Nederlandse Boksbond. Het is een methode om verantwoord, intensief, veilig, leuk en super-effectief te werken aan je ‘boxing skills’, ook buiten de traditionele boksvereniging.

Iedereen kan boksen. Je hebt er geen speciaal talent of vaardigheden voor nodig. Boksen helpt mensen gezonder en weerbaarder te worden. Ook steeds meer vrouwen ontdekken boksen. Maar ook voor de groeiende groep 55-plussers is het een leuke manier zelfvertrouwen te creëren en om fit te blijven.

Boksen wordt steeds populairder, maar de stap naar een ‘echte’ boksschool is voor veel mensen toch nog wat te groot. De reden dat boksen zo populair is is niet zo vreemd:

  • het helpt je sterker en zelfverzekerder te worden
  • boksen geeft je energie
  • je verbrandt volop calorieën tijdens een boks-workout
  • je bent ongemerkt een uur lang je buikspieren aan het trainen
  • het vermindert stress
  • het is leuk!

Zie jij dit ook wel zitten? Twijfel dan niet en neem contact met me op.

Parkinson-boksen

Boksen is voor iedereen goed, maar zeker voor mensen met de ziekte van Parkinson. Parkinson zorgt voor aantasting van conditie, balans, snelheid en kracht en juist deze aspecten train je tijdens het boksen.

De voordelen van boksen voor mensen met Parkinson zijn nog niet academisch bewezen, maar in de praktijk blijkt dat wel degelijk. Beweging in het algemeen werkt positief omdat mensen zo langer fit en vitaal blijven. Boksen geeft hen zelfvertrouwen en het gevoel dat ze meer kunnen dan gedacht. Ze zijn even geen patiënt, maar gewoon bokser.

Ik heb het certificaat ‘sporttrainers voor Parkinson’ met succes behaald en daarmee kennis van Parkinson en de symptomen, het belang van bewegen en oplossingen voor de sportlessen.

Fit en Vitaal met collega’s?

Heb jij een groep collega’s die dit wel zien zitten? Ook dan kun je contact met me opnemen voor een heerlijke Boxercise workout. Dit kan zelfs op locatie. We schuiven de bureaustoelen of vitrines dan even aan de kant en gaan lekker aan de slag. Na een uurtje kunnen jullie er weer helemaal tegenaan!

× Chat via whatsapp!